Chromatografické píky a stříkačkové filtry

Technický tip pro přípravu vzorku

Změnit jazyk

Francouzština

Němčina

Španělština

Italština

Polština

Čeština

Občas se mi stává, že se objevují další píky v mé analýze. Mohly by pocházet z mých stříkačkových filtrů? Co mám dělat?

Je možné, že během filtrace přes váš stříkačkový filtr dochází k extrahování látek. Zdrojem extrahovatelných látek může být filtrační membrána nebo materiál, který membránu obsahuje. Při zvažování extrahovatelných materiálů je možné dosáhnout „ustáleného stavu“. Většina filtrů bude mít velmi nízkou hladinu extrahovatelných látek a tyto budou z filtračního zařízení vyluhovány několika prvními mililitry rozpouštědla, které jimi prochází. Je proto možné jednoduše zlikvidovat prvních pár mililitrů zfiltrovaného vzorku a tím vyloučit extrahovatelné vzorky.

Pokud je velikost vzorku kritická, což znemožňuje odstranění první části filtrovaného vzorku, je možné eliminovat extrahovatelné látky jednoduchým propláchnutím samotným slepým vzorkem rozpouštědla. Další a doporučenou alternativou je screening různých filtračních membrán během vývoje metody, aby se zajistilo, že buď nejsou extrahovatelné, nebo v opačném případě, že nezasahují do prováděné analýzy. Pokud například filtrujete vodné vzorky, bylo by dobré provést screening nylonových, PVDF a filtrů z regenerované celulózy před provedením konečného výběru. U nevodných vzorků je vhodné udělat screening PTFE a stříkačkových filtrů z regenerované celulózu za předpokladu, že chemická kompatibilita je adekvátní pro použité rozpouštědlo vzorku.


Vyhledávač stříkačkových filtrů:
3-krokový nástroj, který vám pomůže vybrat vhodný stříkačkový filtr a tak úspěšně odstranit částice z matrice vzorku.
Využijte tento nástroj ještě dnes a požádejte si o vzorky zdarma.

Phenomenex nabízí širokou škálu stříkačkových filtrů. Pokud máte nějaké dotazy nebo obavy týkající se extrahovatelných látek, dejte nám prosím vědět. Můžeme vám také poskytnout vzorky filtrů zdarma.

Požádejte o podporu

• Konzultace ke konkrétní metodě

• Rady při výběru produktů

• Vyžádejte si cenovou nabídku

Nechte náš tým, aby pracoval za Vás a jednoduše odešlete náš formulář zákaznické podpory.